Statistieken

Artikelen bekeken hits
902266

Excursie Balgzand

Eerste groepen trekvogels terug op Balgzand. Ga je 27 augustus mee om ze te bekijken?

 

  

Foto van een grote groep kanoeten gemaakt door Gerard Bos

Je zou kunnen denken dat het nog zomer is, maar voor de vogels is de najaarstrek al begonnen. Op zondag 27 augustus kunt u samen met Landschap Noord-Holland dit indrukwekkende fenomeen zien op Balgzand bij Den Helder. Dat levert grote groepen vogels op boven het wad. Duizenden vogels die magische kunsten in de lucht vertonen. Ze vormen snel bewegende wolken die plotseling van kleur verschieten.

 

 

 

Alleen die prachtige beelden zijn al een reden om mee te gaan. Maar het is natuurlijk ook leuk om met de verrekijker te speuren naar de individuele vogels. Soorten als kanoetstrandloper en rosse grutto zijn in grote aantallen aanwezig. Ook de rotganzen zijn waarschijnlijk weer terug. We krijgen met wat geluk verschillende soorten sterns, zwarte ruiter,krombekstrandloper en slechtvalk te zien. Een prachtige ervaring, ook voor kinderen!

 

 

Voor en na de excursie is informatiepunt ’t Kuitje geopend, daar zijn onder meer een aantal aquariums opgesteld, waarin u kunt zien wat er zoal onder het wateroppervlak van de Waddenzee leeft. Ook kunt u een diashow bekijken over alles wat er leeft en groeit op het Balgzand. En uiteraard is er koffie en thee!

 

 

Tip van de boswachter: de gids neemt een telescoop mee, maar als u zelf een verrekijker hebt, neem die dan ook mee!

Tijd: 12.00 tot circa 14.00 uur.

Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.

Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van beschermers € 2,-.

Aanmelden: via de website <http://www.gaatumee.nl>,

 ter plekke aanmelden en betalen kan ook.

 

 

 

Foto: groep kanoeten. Fotograaf:  Gerard Bos.