Statistieken

Artikelen bekeken hits
902236

Vogelvaartocht op het IJsselmeer en naar vogeleiland de Kreupel op 8 juli

Nee, we gaan niet speeddaten tijdens deze vaartocht. Wel varen we naar vogeleiland de Kreupel en bekijken de duizenden vogels die we tegen komen, onderweg en op het eiland. In juli zijn de kokmeeuwen en zwartkopmeeuwen druk met hun jongen voeren. De sierlijke visdieven vliegen af en aan met visjes. Deze tijd verzamelen zich ook naar verwachting weer mooie aantallen casarca's, deze mooie roestbruine eenden komen naar het eiland om te ruien. We varen vanuit de haven van Enkhuizen met het prachtige historische zeilschip de Schuttevaer.

Voor wie is deze excursie bedoeld

Wat deze vaartocht uniek maakt is het feit dat alle opvarenden vrijgezel zijn. De excursie is bedoeld om gelijkgestemden te ontmoeten maar vooral een leuke dag vogels kijken. Wellicht zoek je iemand die graag naar vogels of vlinders kijkt, met planten bezig is of je verlangt naar een partner die er ook graag op uit trekt?

Maar misschien vind je het gewoon leuk om een dagje vogels te kijken met nieuwe mensen en om vriendschappen te sluiten. Dan is dit ook een uitstekende gelegenheid.

De eerste vogelexcursie voor singles in 2014 bleek een groot succes. We streven naar een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen. Inmiddels weten we dat er altijd meer vrouwelijke deelnemers zijn dan mannen, ongeveer 60% vrouw en 40% man en bijna allemaal hetero, maar niet allemaal. De redenen om mee te gaan zijn divers, vaak horen we dat het prettig is dat iedereen alleen komt en je niet tussen de stelletjes zit.

Vaar mee en kom terug met mooie herinneringen en foto's en wellicht een nieuwe vriendschap of een date!

De vaartocht is op zaterdag  8 juli 2017

prijs: € 39,50 incl. biologisch lunch

Vertrek/terug

11:00u - +/-16:30

Opstapplaats  Haven Enkhuizen

Boot is Zeilschip de Schuttevaer

Bereikbaarheid:

De boot ligt naast het NS station, gratis parkeren

Bestemming Vogeleiland de Kreupel

Auteur: Debby Doodeman