Statistieken

Artikelen bekeken hits
989404

VRIJWILLIGERS GEZOCHT AKKERVOGELINVENTARISATIE 

 

De biodiversiteit en het aantal akkervogels  zijn de laatste decennia sterk gedaald door een verminderd aanbod van voedsel- en broedlocaties. Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer is gericht op de beschikbaarheid van voldoende voedsel in de vorm van zaden, insecten en muizen (jaarrond), veilige broedgebieden en rustgebieden in de winter.  Met het nieuwe subsidiestelsel ANLB was het in 2016 voor Agrarische Natuurvereniging Hollands Noorden voor het eerst mogelijk om beheerpakketten af te sluiten voor de akkervogels. Nu willen we weten of het gevoerde beheer voor de akkervogels tot het gewenste resultaat leidt en of de maatregelen effectief en efficiënt zijn.  

Op deze vragen willen we door de inventarisatie antwoord krijgen. Daarbij hebben wij u hulp nodig!

 

 

De soorten waar de akkervogelinventarisatie voor moet worden uitgevoerd zijn: Kievit, Graspieper, Scholekster, Gele Kwikstaart, Veldleeuwerik, Geelgors,  Patrijs, Kneu en de Ringmus. Het gaat met name om akkervogels in de Wieringermeer en omgeving. Bij de inventarisatie gaat het om de telling van broedvogels en wintervogels.  Als u zich aanmeldt dan zal er een bijscholing volgen en begeleiding in het veld.

 foto  Henk Post

AANMELDEN

Heeft u interesse om mee te helpen aan de akkervogelinventarisatie, meldt u dan aan bij

Ellen Mul-van Baar, Projectleider ANV Hollands Noorden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bereikbaar via 06-80040388.