Statistieken

Artikelen bekeken hits
989444

Lezing over het Zwanenwater

Op uitnodiging van vogelwerkgroep Tringa houdt Margreet Frowijn-Druijven op maandag 13 februari een fotolezing over het Zwanenwater. De lezing vindt plaats op twee tijdstippen. ‘s Morgens van 10 uur tot 12 uur en ’s avonds van 20 uur tot 22 uur, in de ‘De Nieuwe Nes’, Schoenmakerspad 1, 1741 XM Schagen.

Kosten € 5. In de pauze kan men koffie of thee krijgen voor € 1.

Margreet Frowijn-Druijven fotografeert al vele jaren alles wat bloeit en groeit in natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog. Zij is vrijwillige boswachter bij Natuurmonumenten en amateurfotograaf. In de lezing probeert zij aan te geven waar en wat er bijzonder is aan elk jaargetijde. Aan de orde komen planten, bomen, amfibieën, vlinders en vogels.

 

De opbrengst van de toegangsprijs is een bijdrage voor de aanschaf van een warmtepomp in de Nieuwe Nes.

Tijdens de bouw van de Nieuwe Nes, in 2008, zijn er zogenaamde pulsen in de grond geplaatst en leidingen aangelegd om een warmtepomp te plaatsen. Een warmtepomp kan de milieuvriendelijke energie leveren om de Nieuwe Nes te verwarmen. Jammer genoeg was eind 2008/begin 2009 het geld schoon op. Er kon geen warmtepomp komen. Beheerstichting De Nieuwe Nes probeert nu om alsnog een warmtepomp aan te schaffen.