Statistieken

Artikelen bekeken hits
847205

Vereniging Tringa lidmaatschap

Oproep

 

Vogelwerkgroep Tringa is op zoek naar iemand die tijd en energie heeft om in geval van ernstige kou de coördinatie van het wintervoeren te verzorgen.

Vogels zijn uitstekende overlevers. Als de winter aanbreekt dan trekken vele soorten massaal naar betere oorden. Anderen komen juist op ons milde zeeklimaat af. Sommige soorten blijven het jaar rond. Vogelvrienden helpen  hun tuinvogels de winter door. Dat gebeurt ook terwijl er in het struikgewas in parken nog volop voedsel te vinden is.  Gedurende een groot deel van de winter redden onze gevederde makkers het zelf.  Totdat koning winter zich van zijn grimmige kant laat zien. Bessenstruiken raken leeg. Voedsel zit verstopt onder een witte laag. Wakken met watervogels worden schaars en klein.  Dan wordt het tijd om  een handje te helpen.

 

Koude Koet in een wak

De winter van  2010 kende een lange koude periode.  Er kwam uiteindelijk geen Elfstedentocht maar wel een ernstig voedseltekort in de vogelwereld.  Ben de Wit regelde ook toen weer het wintervoeren in samenwerking met de dierenbescherming.   Er werd contact gelegd met voedselproducenten zoals groente verwerkingsbedrijf VEZET, een broodfabriek en een grote zaadhandel.  Wat de bedrijven schonken werd naar het dierenasiel in Tuitjenhorn gebracht.  Een flinke groep vrijwilligers haalde daar dagelijks  een portie op die thuis werd klein gesneden.  Daarna werden  vooral die vogels bezocht die buiten de bebouwde kom ergens in één van de schaarse wakken samen dromden.  Binnen de bebouwde kom werd immers al druk gevoerd door oma's en opa's met kleinkinderen!.   Een dergelijke operatie kan niet zonder iemand die het overzicht heeft.  Bent u misschien die persoon waar naar wij op zoek zijn?  Onze gedachten gaan uit naar iemand die, bijvoorbeeld wegens pensioenering,  niet (meer)  gebonden is aan een werkgever.  Wij  nodigen iedereen die ook door de week tijd heeft uit om  te reageren.  Uw reactie kunt u mailen naar Herman Wolfswinkel de voorzitter van Tringa.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt bellen   0226  315459

Meerkoet verandert van vegetarier naar vleeseter.  Honger maakt rauwe bonen zoet

 

 

Voedselvoorrad bij de dierenbescherming.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwilliger:  ophalen,  klein snijden en uitserveren