Statistieken

Artikelen bekeken hits
902277

Vereniging Tringa lidmaatschap

Vereniging Tringa

In het jaar 1978 waren er plannen om het landschap rond Schagen ingrijpend te veranderen. Jack Manneveld en Nico van Dorssen namen in april van dat jaar  het initiatief een  vogelwerkgroep  op te richten. De belangstelling voor natuur en milieu nam in de jaren zeventig sterk toe. De directe aanleiding tot de oprichting was het dempen van het koetenmeertje en de plannen voor ruilverkaveling van de Schagerkogge.  Geheel in de traditie van de jaren zeventig kreeg de vereniging een Latijnse naam. Tringa staat voor de familie van een groep vogels, de ruiters. Tot deze familie behoort ook de tureluur, Tringa totanus, de vogel die in het logo staat.  Op 18 februari 1983 werd Tringa een officiële vereniging met omschreven doelstellingen, statuten en huishoudelijk reglement.

Uit de doelstelling en de directe aanleiding tot de oprichting blijkt dat Tringa zich vooral richt op aandacht voor natuur en landschapin de directe omgeving. Om de kennis te bij een breed publiek te vergroten is al in 1980 gestart met de cursus vogels (her)kennen. De vereniging brengt 4x per jaar een eigen blad, "de Tringiaan" uit.  Sinds 2001 heeft Tringa een eigen website mail voor Tringa.  Enkele jaren later werden de websites van vogelwerkgroepen Den Helder en Niedorp met die van Tringa tot 1 geheel gesmeed.

Tringa organiseert naast een tweetal cursussen ook lezingen, excursies en  een vogelweekeind.  Een derde cursus voor de gevorderde vogelaar is in de maak.  Weidevogelbescherming wordt tegenwoordig in samenwerking met  het Noord Hollands landschap en de agrarische natuurvereniging "de Frisse wind"  uitgevoerd. 

Lid worden?

Lidmaatschap van de vereniging kost u € 15,00 per jaar indien u de contributie via een automatische incasso betaalt.  Betaalt u op een andere manier, bijvoorbeeld met een accept giro, dan bedraagt de contributie € 16,00.  Voor Schagen en aangrenzende kleine kernen gelden geen verzendkosten voor het blad De Tringiaan. Daar buiten bezorgt de post De Tringiaan. Voor leden die De Tringiaan per post ontvangen gelden de contributie plus verzendkosten van het blad.

Hieronder vindt u een formulier wat u kunt invullen en inleveren bij de vogelwerkgroep. U kunt ook contact opnemen met Trudy  Boekel  email:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of telefoon 06 22334711   

 

 ================================================================  formulier:

Naam      .......................................................................

Adres    ..........................................................................

Postcode .....................................  woonplaats .....................................................................

emailadres: ........................................................................    Automatische incasso  ja/nee

 

In geval van automatische incasso:

Hierbij machtig ik de vogelwerkgroep Tringa tot het eenmaal per jaar incasseren van de contributie, voor sommige leden inclusief de portokosten van het blad De Tringiaan. U heeft 50 dagen de tijd om bezwaar te maken tegen de incasso.

 

Bankrekeningnummer:                        Handtekening:

 

Dit formulier opsturen per post of inleveren bij:

Vogelwerkgroep Tringa

p/a/ De Nieuwe Nes

Schoenmakerspad 1

1741 XM Schagen