Statistieken

Artikelen bekeken hits
902284

Kosten en data

Kosten en data

De voorjaarscursus is vogels (her)kennen, vooral op zang.
De voorjaarscursus start op maandag 20 februari 2017
Lokatie: Gebouw de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1, Schagen.

De meeste tuinvogels zijn in de winter niet naar het zuiden gevlogen en zij zijn de eersten die een nest gaan maken. Zo eind maart begin april komen de eerste insecteneters uit het zuiden terug.  Het begint met de Blauwborst , later komen Fitis, Tjitjaf, Nachtegaal en als laatsten komen de Rietvogels. Zo hoor je het hele voorjaar door telkens andere vogels zingen.

Wil je ook wel eens weten welke vogel je hoort  en hoe die eruit ziet? Kom dan naar de voorjaarscursus van Tringa. Maurice Knijnsberg geeft de cursus, zowel theorie als excursies.

De cursus bestaat uit vijf avonden, met een deel van de avond buiten en een deel in de Nieuwe Nes. Verder een viertal excursies tijdens het broedseizoen: naar het Geestmerambacht op zaterdag 18 maart, het Wildrijk op zondag 8 april, het Zwanenwater op zaterdag 6 mei, en op maandagavond 17 april naar St. Maartenszee (avondexcursie om de nachtegaal te horen).

Alle lessen zijn later nog te zien via de website van Tringa (alleen voor cursisten, en met code).

De cursus is op vijf maandagavonden van 19.30 uur tot ongeveer 21.45 uur in de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 te Schagen.  De eerste lesavond is op maandag 20 februari. Daarna 6 en 20 maart, 3  april.  en 1 mei

De kosten voor de cursus zijn inclusief lesmateriaal (boekje)  koffie/thee tijdens de cursusavonden € 40-,
Leden van de vereniging betalen € 37,50 contant op de eerste cursusavond.
Opgave en informatie bij Trudi Boekel telefoon 06 22 33 47 11 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

De najaarscursus start op maandag 4 september lokatie: gebouw de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1, 1741XM Schagen)

Zodra het broedseizoen voorbij is trekken veel vogels uit Nederland naar het zuiden, maar uit het hoge noorden komen juist vogels naar Nederland om hier de winter door te brengen. De insecteneters, zoals bijvoorbeeld zwaluwen gaan naar het zuiden. Onze Grutto’s vertrekken ook maar er komen Rosse grutto’s voor terug. Natuurlijk blijven ook veel vogels gewoon in Nederland, bijvoorbeeld Merel en Koolmees. Alles hangt af van het voedselaanbod. Wilt u ook wel eens weten welke vogels in de winterperiode hier zijn, kom dan naar de vogelcursus bij vogelwerkgroep Tringa. Daar leert u in een combinatie van binnen- en buitenactiviteiten de vogels herkennen.  Maurice Knijnsberg geeft de cursus.  Aan bod komen lijsters, eenden, ganzen, zwanen, roofvogels, uilen, snippen, steltlopers en plevieren.

De theorieavonden zijn op zes maandagavonden van 19.30 uur tot ongeveer 21.45 uur in de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 te Schagen.  De eerste lesavond is op maandagavond 4 september, daarna op 18 september, 2, 16 en 30 oktober, 13 november. Verder drie excursies; in september naar Geestmerambacht en/of waterberging Koegras, in oktober naar De Nollen bij Abbestede en de Zandpolder. In november naar de Vooroever en het Kuitje bij Den Helder.

De kosten voor Tringa-leden zijn € 37,50, dit is inclusief consumpties en lesmateriaal. Voor niet-leden zijn de kosten € 40,00. Informatie en opgave bij Trudi Boekel, telefoon 06 22 33 47 11 of  per e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.