Statistieken

Artikelen bekeken hits
847102

20 april Internationale sprekers op symposium 'Oil on the Waves'

DEN HELDER - Op 20 april, één jaar na de olieramp in de Golf van Mexico met het olieplatform Deepwater Horizon, is in Den Helder een internationaal symposium met een vakbeurs over wat de gevolgen van een olieramp kunnen zijn voor de Noordzee en Waddenzee. Het symposium heeft een aantal toonaangevende internationale sprekers aan zich weten te binden.

Onder leiding van dagvoorzitter Felix Rottenberg staat het eerste deel van het symposium in het teken van de ramp met de Deepwater Horizon. Frank Pope, journalist van The Times, vertelt het verhaal achter de ramp: wat gebeurde er precies in de Golf van Mexico en wat was daarvan de oorzaak? Steve Murawski, voormalig hoofd van National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), zal meer vertellen over de aanpak van de Amerikaanse overheid om de olieverontreiniging aan te pakken. Chris Miles van Oil Spill Response (OSR) spreekt vanuit het licht van de olie-industrie over wat OSR voor de industrie kan betekenen.

De middag van het symposium is gewijd aan de gevaren van een olieramp voor de Noordzee. Kan zoiets als de ramp met de Deep Horizon ook hier gebeuren? En hoe zijn de overheid en industrie op een eventuele ramp voorbereid? Vanuit de Nederlandse olie- en gasmaatschappijen zal Cees van Oosterom van Nogepa spreken.

Bij het symposium wordt ook een informatie- en vakbeurs gehouden, onder de naam MEIT 2011 (Marine Environment, Innovation & Technology). De beurs biedt ruimte aan bedrijven en organisaties om hun mariene producten, diensten, oplossingen en innovaties aan een breed publiek van ingenieurs, deskundigen, managers, onderzoekers, wetenschappers en beleidsmakers te presenteren.

Bron: http://www.echo.nl/hw-hw/buurt/foto/1142307/