Statistieken

Artikelen bekeken hits
847115

Speciale excursies Duinen en mensen: Noordkop en Zwanenwater

Natuur en historie van de smalste kuststrook van ons land, waar duin en dijk vervloeien.   In de eerste helft van 2011 worden een aantal excursies in het kustgebied van de Noordkop regio verzorgd.  Boek en website door NatuurMedia i.s.m. Landschap Noord-Holland (75 jaar) en Natuurmonumenten.

Doelgroep: geïnteresseerden (docenten uit de streek, vrijwilligers en medewerkers van natuurgroepen en historische verenigingen)

Formule: Rolf Roos, redacteur van nieuw boek over de duinen van de Noordkop (zie www.duinenenmensen.nl) is gastheer en neemt in dialoog met andere kenner(s) een onderwerp onder de loep. Soms werken we met een historische kaart, een andere keer proberen we het laatste wetenschappelijke nieuws over een gebied te presenteren. Kennis uitwisselen en nadenken over de kwaliteiten (natuur, historie) en processen in het landschap.

Kosten: geen

Opgeven: vooraf is i.v.m. beperkte omvang van excursiegroep (max. ca 20) is essentieel: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Degenen die zich opgeven krijgen bericht van doorgang en plaats van samenkomst.

Wanneer: Steeds een woensdag van 13.30  -16.00

Gastrondleiders in samenspraak met Rolf Roos.

 

16 februari

 

Het Botgat, Groote keeten

Bas Arens van Arens Bureau voor Strand- en Duinonderzoek

Dynamische zeereep langs Hollandse kust, spontane processen en kustversterking

23 maart

Het Zwanenwater

Fred Koning en Marcel Haas, Natuurmonumenten

De Vroegste Vogels van het Zwanenwater: in het seizoen en in de tijd

20 april

Callantsoog, omgeving Nollenland Abbestede

Lia Vriend

Landschappen ontdekken In een Aantrekkelijke vorm. Rond Abbestede,sporen van de Allerheiligenvloed van 1570 en de stormvloed van 1953, oude en nieuwe natuur De kaart van Dirk van Abbestede uit 1642

22 Juni

Mariëndal

Cor ten Haaf van Bureau Bakker en Ten Haaf

Flora en fauna in ontwikkeling in een bijzonder duinzoomproject