Statistieken

Artikelen bekeken hits
847128

Uilen

Tijdens de vorige Nightriders waren we nog amper op weg om de hele nacht te gaan vogelen met de Vogelwerkgroep toen we bij de parkeerplaats van Den Helder Airport een paar schaduwen uit de boom zagen komen. Overal om mij heen hoorde ik: “Ransuil!” Ik vroeg mij af hoe ze dat toch zo snel konden zien. Maarja, het was dan ook mijn eerste en (nog steeds) enige uil.

Een tijdje later heb ik het nog een keer geprobeerd met Mario, in een schuur waar een Kerkuil zou zitten. Bij binnenkomst met de eigenaar schrok deze meteen al op en helaas..gemist.

Dit zijn mijn enige ervaringen met uilen. Het is denk ik dus wel erg handig om kennis op te doen in de uilenkunde. Dat kan door urenlang te staren naar plaatjes van allerlei soorten, maar er zijn ook leukere manieren, waaronder film kijken. In The ledgend of the Guardians; The Owls of Ga'Hoole komen allerlei uilensoorten voorbij: sneeuwuil, dwerguil, kerkuil en nog vele anderen. Bijkomend voordeel is dat het prachtige film is, waarbij de uilen levensecht getekend zijn.

plaatjes van: http://phebepeace.wordpress.com/2010/10/08/legend-of-the-guardians-the-owl-of-gahoole/

Een andere manier is om de KNNVlezing over uilen bij te wonen van Fred Koning in Wijkcentrum de Kersenboogerd op maandag 10 januari in Hoorn om 20:00h: http://www.knnvhoorn.nl/index.php?option=com_simplecalendar&view=detail&id=99%3Alezing-uilen-en-hun-concurrenten-en-vijanden&Itemid=88