Statistieken

Artikelen bekeken hits
902240

Home

Kort verslag weekendexcursie 26,27 en 28 mei in Zuid-Limburg (Vijlen)

Met 18 personen  zijn we naar Vijlen geweest. De excursie was prima voorbereid. Een prachtig onderkomen op een unieke locatie. Het programma met alle belangrijke locaties was vastgelegd met gps .Voor al het eten en drinken was gezorgd.
Geuldal, foto Koos Bakker

Dit keer was het uiterste puntje van Zuid-Limburg uitgekozen als reisdoel omdat het een heel ander landschap is. Behalve vogels wilden we ook genieten van de omgeving, die er bijzonder mooi is. Heuvels, bossen, graslanden, heggen en holle weggetjes typeren het landschap.  Het hoogst gelegen bos van Nederland ligt in Vijlen. Een ander landschap geeft ook andere soorten vogels. Daar zijn we naar op zoek gegaan en die hebben we ook gevonden.ENCI groeve
Bijzondere soorten zoals grote lijster, grote gele kwikstaart, grauwe klauwier, taiga boomkruiper, fluiter, spotvogel ,  Orpheus spotvogel, oehoe en bosuil hebben we gevonden.


Watisdat

Grauwe klauwier

Wat een beetje tegenviel waren de vlinders en planten. We waren ook op zoek naar vlinders maar er vlogen nauwelijks vlinders, slechts één oranjetipje kwam voorbij.

Daar

oranjetipje


weidebeekjuffer

De kalkgraslanden zijn beroemd om de bloemrijke vegetatie, maar die viel tegen. In het Gerendal slechts drie muggen orchissen langs het pad. Wel is er een prachtige orchideeën tuin. Misschien is het te droog geweest . Misschien zijn we ook verwend door het Zwanenwater.

zwarte roodstaart

Het weekend was geweldig. We hebben allemaal genoten.

Een volledig verslag komt in de Tringiaan van september

De foto’s zijn van Koos Bakker.