Statistieken

Artikelen bekeken hits
902220

Home

Raadselvogelcompetitie -LAATSTE Raadselvogel nummer 17: -Mei

Kent u dat? U staat in het veld en u ziet een vogel net niet goed genoeg om hem op naam te kunnen brengen. Balen natuurlijk, want daar heb je niks aan. Nou, nu wel; We gaan namelijk vogels raden! Heel 2016 en een deel van 2017 houden we een raadselvogelcompetitie voor leden van de Vogelwerkgroep Den Helder eo, Vogelwerkgroep Tringa en Natuurvereniging Wierhaven. Ieder maand krijgt u een afbeelding van een raadselvogel, meestal met weinig herkenningspunten en onduidelijk. Er zal dus soms ook enig gokwerk aan te pas komen. Vanwege de jubileum viering van de Vogelwerkgroep, verlengen we de raadselvogel competitie met nog vijf raadsel vogels in de komende maanden. U kunt uw antwoord sturen naar het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Door de Vogelwerkgroep Den Helder eo wordt naast eeuwige roem een vogelpakketje beschikbaar gesteld voor de winnaar.

Geen goede inzendingen deze keer. Het raden of gokken van de Witte kwikstaart was toch moeilijker dan gedacht, maar ja ik heb ook makkelijk praten natuurlijk.

Zoals op de foto te zien dus een Witte Kwikstaart na een baddersessie. Genoemde namen waren o.a. Buizerd, Rietgors, Huismus en Blauwe Reiger. In de stand dus geen verandering en Sebastian Arts blijft koploper met 9 punten, gevolgd door Klaas Bart met 8 punten en Folkert Draaisma en Klaas van der Berg met 7 punten.

De raadselvogel van Mei is de laatste van deze competitie en op de jubileumavond van de Vogelwerkgroep op 26 mei zal de prijs aan de winnaar worden uitgereikt. Uw laatste inzending zal daarom dan ook voor 20 mei binnen moeten zijn.

Henk.

Hierbij de nieuwe raadselvogel van Mei (en ontdek hoe de vorige vogel er op zijn scherpst uitziet):

 

Raadselvogel Mei

Uitslag Raadselvogel Februari